free_bingoMnoge bingo kuće nastoje privući nove i zadržati postojeće igrače nudeći im igranje binga potpuno besplatno. U većini slučajeva free bingo se može igrati u određenim sobama i u točno definiranim vremenskim razdobljima. Informacije o besplatnim bingo igrama se obično mogu naći na stranici promocija bingo kuće.

Nagradni fond besplatnih igara razlikuje se kod svake bingo kuće i varira od nekoliko centi do nekoliko desetaka eura. U većini bingo kuća da bi igrali besplatni bingo morate imate uplaćena sredstva na računu, ali kod nekih ni to nije potrebno. Također, u većini slučajeva dobitak se uplaćuje na bonus račun, što znači da ga ne možete isplatiti, već ga jedino možete iskoristiti za kupnju bingo kartica.

Vrlo često besplatni listići se mogu nadoplatom unaprijediti u tzv. Super listiće. U takvim slučajevima dobici ostvareni sa super listićima donose znatno veće nagrade, a s njima je moguće osvojiti i Jackpot. Ipak, kako bi svi igrači imali jednaku šansu maksimalan broj listića s kojima igrač ulazi u igru jednak je bez obzira radi li se o besplatnim ili super listićima.
Za razliku od običnih igara listiće za besplatne igre nije moguće kupiti unaprijed, već je to potrebno učiniti prije početka svake igre. 

Igrajući besplatni online bingo teško da ćete zaraditi velike novce. Ipak, šanse su vam jednake kao i svima ostalima, a svaki dobitak će vas zacijelo razveseliti. Prati li vas sreća ili ne igranje besplatnog igra, naročito za bingo početnike, može biti vrlo korisno kako bi upoznali pravila igre, privikli se na igru samu i stekli neophodno iskustvo koje može pomoći u kasnijem igranju binga.

Gdje igrati besplatni bingo

Gotovo sve online bingo kuće imaju free bingo promocije. Dolje smo naveli nekoliko takvih promocija u nekim od najpoularnijih bingo kuća.

betfred_bingo_logo Besplatni bingo moguće je igrati svaki dan u The Super Room i to u dva termina: od 18.00 – 20.00 i od 01.00 – 02.00. U sobi se igra bingo s 90 loptica, a besplatna je svaka druga igra za koju se može dobiti najviše 36 listića. Ukupni nagradni fond svake igre iznosi 10£. Moguće je doplatiti za Super listiće čija cijena varira zavisno od broja igrača i obično iznosi 5 ili 10 penija. Za igranje besplatnog binga ne postoje nikakvi preduvjeti tj. može se igrati i bez sredstava na računu.
boylebingo_logo Na Boylebingu svaki dan od 18.00 – 19.00 može se igrati besplatni bingo s 90 loptica u Baboon Bargains sobi. Da bi igrali free bingo ne treba imati uplaćena sredstva, a najviše se može dobiti (kupiti) 120 kartica. Nagradni fond svake od ukupno 10 besplatnih igara iznosi 10£ koji se uplaćuje na bonus račun igrača. Igrač koji uspije osvojiti Full House u 32 ili manje izvlačanja osvaja i jackpot u uznosu od 1.000£.
dream_bingo_logo Svaki dan od 16.00 – 01.00 možete igrati besplatni bingo u Cash Castle sobi. Igra se bingo s 90 loptica, a svaki igrač dobija najviše 12 listića. Nagrade su dosta skromne, ukupni pot iznosi svega 0,50£. Svakih pola sata moguće je igrati igru u kojoj pot iznosi 5£ , no jedino ukoliko imate uplaćenih sredtva na računu.
Ova besplatna igra može više koristiti kao upoznavanje sa bingo kućom i navikavanje na korisničko sučelje nego kao prilika za zaradu. 
ladbrokes_bingo_logo Ladbrokes bingo svakodnevno nudi svojim igračima 2 sata igranja besplatnog binga u Attic sobi i to preko tjedna od 13:30 – 15.30, a vikendom od 16.00 – 18.00 sati. Nagradni fond svake od ukupno 19 besplatnih igara iznosi 6£. Po cijeni od 5 i 10 penija mogu se kupiti Super listići koji garantiraju nagradni fond od 300£ odnosno 600£. Besplatni bingo moguće je igrati i bez depozita, a dobici se isplaćuju na igračev bonus račun.
paddypower_bingo_logo Svaku večer puna 4 sata od 20.00 – 24.00 sata možete igrati besplatni bingo u The Super Room u igri s 90 loptica i s najviše 36 listića. Nažalost, nagradni fond nije velik i iznosi zavisno od igre 0,50£, 1,00£ i 2,50£, s tim da je najzustupljeniji pot od 1£. Besplatne listiće moguće je zamijeniti Super listićima po 1, 2 i 5 penija s kojima se može osvojiti znatno veća nagrada, ali i jedan od dva jackpota (minimalno 500£).
Besplatni bingo moguće je također igrati i u Bargain Basement sobi i to svakog sata između 13.00 – 01.00 sati za nagradni fond od 6£. Igra se u sobi s 90 loptica s maksimalno 12 listića.
Sve nagrade osvojene na besplatnim igrama isplaćuju se u obliku bonusa.
williamhill_bingo_logo Besplatni bingo igra se svaki dan u Diamond sobi i to u određenim terminima u razdoblju od 13.00 – 14.00 sati, obično se radi o 3 – 4 igre između kojih se odvijaju normalne, igre uz plaćene listiće. U ovoj se sobi igra europska verzija binga sa 75 loptica (bez predloška), a svaki igrač može dobiti (kupiti) najviše 12 besplatnih listića. Nagradni fond free binga iznosi pristojnih 30£, a moguće je osvojiti i jedan od 2 jackpota.