Klađenje uživo sve je popularniji oblik internet klađenja koji je danas neizostavan dio ponude svake ozbiljnije internet kladionice. Klađenje uživo vam omogućuje vam da se kladite i za vrijeme trajanja utakmice ili drugog sportskog događaja. Glavni preduvjet da bi se neki sportski događaj našao u ponudi klađenja uživo je postojanje televizijskog prijenosa navedenog događaja. Zahvaljujući pojavi velikog broja specijaliziranih sportskih tv kanala broj direktno prenošenih sportskih događaja stalno raste čime se povećava i broj događaja raspoloživih za klađenje uživo.

Klađenje uživo dovodi vas u središte akcije otvarajući cijeli niz novih mogućnosti za klađenje u skladu s razvojem situacije na terenu. Pojava stalno novih prilika za klađenje i nužnost brzog donošenja odluka čine klađenje uživo uzbudljivim i zabavnim, istodobno znatno povećavajući užitak samog praćenja utakmica.

Kod klađenja uživo tečajevi se stalno mijenjaju ovisno o rezultatu, odnosu snaga na terenu, te preostalom vremenu do kraja utakmice. Također, u ponudi su specifične oklade vezane uz sljedeći događaj na utakmici. Kod nogometa to su oklade na ekipu koja postiže sljedeći gol ili izvodi sljedeći korner, broj kartona i brojne druge.

Jedan od najzanimljivijih sportova za klađenje uživo je tenis gdje su vrlo popularne oklade na osvajača sljedećeg poena ili igre (gema), te broj odigranih gemova u setu. Ponuda i tečajevi na ove oklade stalno se mijenjaju s razvojem situacije na terenu i dobrim poznavaocima igre pružaju brojne mogućnosti.

Još jedna posebnost klađenja uživo je odgoda plasiranja oklada, što rezultira da se oklade u pravilu prihvaćaju s kašnjenjem od 5 do 10 sekundi. Nadalje, u slučaju promjene rezultata ili nekog bitnog događaja na utakmici poput dosuđenog jedanaesterca ili slobodnog udarca, oštrog prekršaja ili sličnog dolazi do zaustavljanja klađenja dok kladionica ne uskladi tečajeve ili sam događaj prođe. Na ovaj se način kladionice štite od mogućnosti iskorištavanja prednosti koju igrač ima dok prati prijenos uživo. Također, treba napomenuti da prijenosi na stranicama kladionice obično kasne nekoliko sekundi.

Kako se kladiti uživo?

Ponuda klađenja uživo obično se otvara u posebnom sučelju. Ovdje su osim ponude i tečajeva dostupni i statistički podaci, rezultat i vrijeme utakmice. Na kladionicama na engleskom jeziku platformu za klađenje uživo možete pronaći pod nazivom Live Betting, In-Play, In-Running ili samo Live. Najvažnije pravilo kod klađenja uživo je da pratite događaj na koji se kladite, bilo putem televizije ili prijenosa uživo (live streaminga) na stranicama kladionice, ukoliko je dostupan. Praćenje utakmice na koju se kladite omogućuje vam da donosete najbolje odluke na osnovu događanja na terenu.

Preporučljivo je također da pratite utakmicu neko vrijeme tj. pričekate prije uplate prve oklade. Pokušajte procijeniti kakav je odnos snaga na terenu i u kojem se smjeru utakmica kreće. Ukoliko je neki tim dominantan vrlo je vjerovatno da će prije ili kasnije postići zgoditak. Također, ako se igra napadački i otvoreno vjerovatno je da će biti postignut veći broj golova ili biti izvedeno mnogo kornera. Odluke o uplati oklade donosite samostalno, procijenom zbivanja na terenu. Velik broj dostupnih oklada omogućuje vam da izaberete onu za koju stvarno smatrate da ima izgleda.

Klađenje uživo često pruža priliku da se oklada na favorita susreta postavi sa znatno boljim tečajevima. Ako nema zgoditaka kako vrijeme protiče tečajevi se mijenjaju. Tečajevi na favorita obično raste a na neriješen rezultat padaju. Kako favoriti često pobijeđuju tako da slome protivnika boljom fizičkom spremom i presingom u drugom dijelu utakmice, to vam omogućuje da klađenjem uživo na favorita zaradite znatno više nego da ste istu okladu uplatili prije početka utakmice.

Tečajevi se kod klađenja uživo vrlo brzo mijenjaju te je odluku o uplati oklade potrebno donijeti vrlo brzo. Zbog odgode prihvaćanja oklade vrlo se lako može dogoditi da se u međuvremenu tečaj promijeni ili da vam kladionica ne prihvati okladu zbog novonastale situacije u utakmici. Zbog svega navedenog klađenju uživo treba pristupiti vrlo ozbiljno i koncentrirano.

Multi klađenje uživo

U novije vrijeme pojedine su internet kladionice počele nuditi mogućnost istovremenog praćenja više utakmica uživo u takozvanoj multi view konzoli. Kod multi klađenja uživo na jednom ekranu istovremeno pratite više događaja, te je moguće uplaćivati kombinacijske oklade uživo. Ovaj način klađenja omogućuje vam brže uplaćivanje oklada, posebno u slučajevima kada se više zanimljivih utakmica igra u isto vrijeme. Nedostatak je što je nemoguće istovremeno pratiti sve događaje u direktnom prijenosu te vam se može potkrasti kriva oklada.

Gdje se kladiti uživo?

Gotovo sve relevantne internet kladionice imaju u svojoj ponudi klađenje uživo. Pri izboru mjesta za klađenje valja se rukovoditi kvalitetom ponude i tečajeva, limitima na uplate i funkcionalnošću platforme za klađenje. Vrlo važan faktor je i mogućnost gledanja prijenosa uživo, tj. dostupnost Live streaminga.

Brojnošću događaja i kladišnih opcija izdvaja se William Hill kladionica koja za pojedine utakmice nudi i stotinjak različitih oklada. Istovremeno brojem dostupnih prijenosa uživo (livestreaminga) ističu Unibet i 1XBet. Pravi ljubitelj klađenja uživo svakako bi trebao isprobati Betfair Exchange. Prije svega zbog odličnih tečajeva i mogućnosti Lay klađenja, koje vam a pravo je mjesto i ako se volite kladiti na konjske utrke. Više o klađenju na Betfairu možete pročitati u našem Betfair tutorijalu.

Igračima koji se slabije snalaze s engleskim jezikom i koji preferiraju kladionice na hrvatskom jeziku preporučamo Bet at home i Sportingbull kladionicu. Obje kladionice imaju dosta dobru ponudu te pregledne i funkcionalne platforme za klađenje uživo. U zadnje vrijeme klađenje uživo uz mogućnost praćenja utakmica dostupno je i na najpopularnijim domaćim kladionicima poput Supersporta, Germanije, Hrvatske lutrije ili Prve sportske kladionice. Nažalost, hrvatske kladionice ponudom i funkcionalnošću platformi još uvijek zaostaju za klasičnim internet kladionicama iako će se i to u budućnosti zasigurno promijeniti.

Top Online kladionice

Online KladionicaBonusIgraj na svim uređajima! 
betathome.png200€ Bonus50% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi Bonus
betfair.jpg100€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi BonusPotreban DNS za HR
unibet.png250€ Prijateljski BonusUključi prijatelje u Unibet zajednicu i uzmi Bonus do 250€
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi Bonus
betsafe.png25€ Bonus + 10€ Free Oklada100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi BonusPotreban DNS za HR
betzest.png100€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonus
betadria.png100€ Bonus25% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonus
10bet.png50€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonusBlokirana za HR, igrači iz BIH dobrodošli

Samo za nove korisnike 18+ godina. Primjenjuju se uvjeti i odredbe bonusa!