Najjednostavniji i najbrži način za uplatu novca za online klađenje je uplata kreditnim karticama. Većina internet kladionica primaju VISA i MasterCard kartice, a mnoge i Diners, American Express i neke manje poznate kartice.
Uplata kreditnom karticom je trenutačna, što predstavlja i najveću prednost ove metode plaćanja. Nažalost, neke kladionice prilikom uplate obračunavaju proviziju koja zna biti i do 3%. Ipak većina kladionica ne naplaćuje proviziju prilikom uplate.

Prilikom uplate kreditnom karticom iz sigurnosnih razloga potrebno je navesti CVC2 “Card Verification Code” (kod za verifikaciju). Troznamenkasti CVC2 kod se nalazi na poleđini kreditne kartice u polju za potpis.
Vidi primjer:

cvc

U većini slučajeva prilikom uplate putem kreditne kartice potrebni je doznačiti sljedeće podatke:

  • prezime i ime vlasnika kreditne kartice
  • broj kreditne kartice i CVC2 broj
  • rok valjanosti kreditne kartice

Prije prve isplate internet kladionice, casino i dr. obično zahtjevaju da se telefaksom ili putem elektronske pošte pošalje kopija dokumenta sa slikom (npr. putovnica, osobna iskaznica, kreditna kartica i dr.). Iako vam se može činiti da se radi o zadiranju u vaše privatne stvari ovaj postupak u stvari služi da bi se kladionica uvjerila u vaš identitet, upravo zbog mogućnosti da se netko posluži vašom kreditnom karticom.

Povrat novca na kreditnu karticu

Većina kladionica vrši isplatu dobitka tj. povrat novca na VISA kreditnu karticu, i to samo u slučajevima kada je i uplata izvršena sa Visom. Na Mastercard i Diners nije moguće izvršiti povrat novca, te je o tome važno voditi računa prilikom korištenja kreditnih kartica za uplatu sredstava. U slučaju uplate s Mastercard ili Diners kreditnom karticom povrat sredstava biti će vam izvršen na neku od drugih opcija. U tom se slučaju isplata najčešće vrši bankovnom doznakom. Kod nekih kladionica moguća je isplata i na e-wallete poput Skrilla i Netellera.

Sigurnost prilikom korištenja VISA kartice „Verified by VISA“

Verified by Visa je nova sigurnosna tehnologija za plaćanja putem interneta. Kako Vaša postojeća Visa kartica sadrži integriranu lozinku sigurnosni instrument Verified by Visa osigurava da isključivo Vi možete koristiti svoju karticu za online transakcije. Ova usluga je besplatna i može se na vrlo jednostavan način aktivirati za Vašu karticu. Opširnije informacije možete saznati.

Sigurnost prilikom korištenja Mastercard kartice „MasterCard SecureCode“

MasterCard SecureCode je jednostavan i nadasve siguran način plaćanja koji se koristi u tisućama web dućana. Osobni SecureCode (sigurnosni kod), koji poznajete samo Vi i Vaša banka, je dodatni sigurnosni instrument za Vaš postojeći MasterCard račun koji Vas na internetskim stranicama MasterCard SecureCode ugovornih partnera štiti od neovlaštenog korištenja.