Klađenje putem interneta ili online klađenje danas je najpopularniji i najzastupljeniji oblik klađenja. U svijetu postoje doslovce stotine kladionica gdje je moguće uplatiti oklade putem interneta iz udobnosti vlastitoga doma. Online klađenje se ne razlikuje mnogo od klađenja u vašoj lokalnoj kladionici. Da bi započeli kladiti se online sve što vam treba je izabrati internet kladionicu, otvoriti račun i uplatiti novac za klađenje.  Štaviše, brojne su prednosti online klađenja koje su pridonijele da se broj igrača koji se klade online broji u milijunima.

Online klađenje vam pruža veći izbor događaja, bolje tečajeve, više limite i brojne druge pogodnosti poput jednostavnog poništavanja ili izmjene listića, isplate dobitka prije završetka događaja i klađenja na događaje koji sami odredite.

Prednosti internet klađenja

Prvo pitanje koji si obično postavljaju ljudi koji se dosad nisu kladili preko interneta je što time dobijam. Odgovor je mnogo. Mogućnost klađenja bilo kada i to iz vlastitog doma samo je najočitija pogodnost do brojnih financijskih pogodnosti. Danas se broj internet kladionica broji u stotinama, a broj igrača koji su prepoznali prednosti ovakvog klađenja u milijunima.

Udobnost klađenja iz vlastitog doma

Osnovna prednost klađenja iz svog doma je upravo udobnost. Ne morate izlaziti iz doma po tko zna kakvom vremenu i gurati se u skučenim kladionicama. Kladiti se možete kada god želite 24 sata dnevno uz šalicu čaja ili, ako to više volite, uz čašu piva. Još je interesantnije klađenje uživo dok iz naslonjača gledate utakmicu.

Ponuda sportskih događaja i kladišnih tečejeva

Ponuda događaja i tečajeva s obzirom na broj online kladionica koje danas djeluju posebna je prednost. Možete se kladiti gotovo na sve što vam padne na pamet, a u moru kladionica koeficijenti su obično značajno bolji od onih ponuđenih u takozvanim zemaljskim kladionicama. Za početak na internetu ne postoje manipulativni troškovi. Tečaj koji vam kladionica nudi stvarna je vrijednost koju možete ostvariti.

O kvaliteti ponude dovoljno vam govori postojanje termina Surebets ili sigurne oklade. Radi se o situaciji kada je u različitim kladionicama ponuda tečajeva takva da ako izvršite uplatu u određenim omjerima na sve moguće ishode ostvarujete dobit bez obzira kojim rezultatom utakmica završi. Na ovakve sitacije na online kladionicama se može naići i češće nego što bi pomislili.

Visoki limiti klađenja

Mogućnost klađenja na gotovo neograničene iznose možda nije nešto što interesira velik broj kladitelja, ali zasigurno ima onih koje i to zanima. Iako sve kladionice imaju neku vrstu limita, kod većine, a posebno kod nekoliko iz kategorije najboljih, ovi su limiti izuzetno visoki. Ako imate poseban osjećaj, otvaranjem računa u više kladionica, u nekoliko minuta možete predati okladu na više desetaka tisuća eura. Ako ih imate naravno.

Bonusi i besplatne oklade

Bonusi za nove korisnike, besplatne oklade (free bets), te brojne druge promocije posebna su pogodnost online klađenja. Velika većina kladionica ponuditi će vam bonus, besplatnu okladu ili neku drugu pogodnost da bi upravo kod njih otvorili račun. Iznos dostupnih financijskih poticaja iznosi nekoliko tisuća eura. Time ste već u startu ostvarili značajnu financijsku dobit. Bonusi i razne promotivne akcije pratiti će vas kroz cijelo vrijeme. Internet kladionicama stalo je da se kladite upravo kod njih i pokušati će vas zadržati u svojem okrilju stalnim ponudama.

Što je potrebno za online klađenje

Da bi ste kladili preko interneta prije svega trebate imati pristup internetu i računalo, tablet ili smartphone novije generacije. Većina kladionica koristi napredne software zbog kojih će se na sporoj opremi sadržaj učitavati jako sporo ili možda uopće neće. Prva stvar koju trebate učiniti je, dakle, nabaviti dobro računalo s brzom internet vezom!

Trebaju vam naravno i novci. Kod internet kladionica novci vam stoje na kontu kladionice i prije nego se počnete kladiti te novce morate uplatiti kladionici. Većina kladionica nudi više opcija plaćanja. Detaljnije o najčešćim načinima plaćanja na internet kladionice možete čitati u sekciji Uplata i Isplata.

Gdje se kladiti online

Prema trenutno važećim hrvatskim zakonima legalnim se smatraju samo kladionice koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj i imaju važeće odobrenje za rad. Istovremeno, na internetu postoje doslovce stotine kladionica koje primaju igrače iz hrvatske, od kojih neke imaju stranice u cijelosti prevedene na hrvatski jezik, pa čak i korisničku podršku na hrvatskom. Iako su te kladionice uredno registrirane u vlastitim zemljama, i to najčešće EU članicama, u zadnje se vrijeme u hrvatskom tisku takve kladionice nazivaju ilegalnim. Pri tom je glavni spor u stvari oko naplate poreza na dobitke od klađenja koji se automatski naplaćuju na sve dobitke ostvarene u hrvatskim kladionicama, dok se na većini stranih kladionica takav zakon, u skladu sa lokalnim zakonodavstvom, ne naplaćuje.

Nakon što ste osigurali računalo s pristupom internetu i zaključili na koji vam je način najpogodnije vršiti uplatu, potrebno je još samo da izaberete kladionicu na koju želite uplatiti. Izbor online kladionica zaista je velik i odluka o tome gdje se kladiti nije laka i ovisi o vašim ciljevima i osobnim preferencijama. Neki od kriterija koji bi vam mogli pomoću u izboru su reputacija kladionice, lokalizacija na hrvatski jezik, brojnost promocija za igrače, visina tečejava, limit uloga, ponuda događaja za klađenje, brzina isplate, mogućnost klađenja uživo s prijenosima sportskih događaja itd.

Upravo, zbog velikog izbora kladionica sa različitim karakteristikama online klađenje vam omogućuje da se kladite samo u kladionicama koje zadovoljavaju vaše kriterije. Ipak, jedan od kriterija koji bi svi morali uzeti u obzir je reputacija kladionice. Broj kladionica na internetu je velik i nema potrebe da nepotrebno riskirate. Prije nego se registrirate i uplatite novce svakako provjerite o kakvoj se kladionici radi. Izbjegavajte loše kladionice sa velikim brojem negativnih recenzija.

Loše i potencijalno problematične kladionice su i one koje prije svega imaju mali broj klijenata. Zbog zakona velikih brojeva vrlo na osnovu kojeg kladionički biznis i funkcionira kladionica koja nema dovoljan broj klijenata izložena je mogućnosti kraha zbog malog priljeva kapitala koji ne može kompenzirati eventualne velike gubitke. Preporučujemo vam stoga da izbjegavate nepoznate i sasvim nove kladionice ili bar one za koje se ne može jasno utvrditi s kojim kapitalom raspolažu.


Da li je internet klađenje sigurno

Mnogi se još uvijek plaše obavljati novčane transakcije putem interneta zbog straha da ostanu bez novaca ili da im netko ukrade podatke o kreditnoj kartici. Zabrinutost može izazvati i činjenica da svoje novce povjeravate kladionici u stranoj zemlji. Ipak, velika većina subjekata koji djeluju na internetu želi graditi svoj renome principom poštenog odnosa prema korisnicima usluga. Sve renomirane kladionice kojima je stalo do njihovih korisnika i vlastitog bussinesa pri plaćanju kreditnim karticama koriste metode zaštite podataka. Takozvane sigurne servere za vršenje uplata i isplata. Vjerojatnost da vam netko skine s vaše kartice više novca nego što ste vi željeli gotovo je nikakva.

Načelo poštenog odnosa prema korisnicima primjenjuju i tvrtke koje se bave posredovanjem u plaćanju putem interneta poput Skrilla i Netellera. Sve te tvrtke podliježu zakonima zemalja u kojima su registrirane i u kojima djeluju. U pravilu su to zemlje Europske unije.

U Europi da bi neka kladionica mogla poslovati mora imati licencu za klađenje i odobrenje nadležnih tijela. Zavisno od pojedine države pravila koja neka kladionica mora zadovoljavati da bi dobila licencu razlikuju se. Prije odluci da provjerite novce nekoj o kladionica dobro je informirati se gdje je koja kladionica licencirana, a i podatak o sjedištu kladionice važan je faktor. Svakako izbjegavajte kladionice za koje ne možete utvrditi gdje su lincencirane.

Kako prepoznati prevarantsku kladionicu

Postoje loše kladionice, postoje kladionice koje su osuđene na propast, a postoje, nažalost, i prevarantske kladionice. Važno je znati zbog čega neka kladionica spada u neku od navedenih skupina i znati kako prepoznati kladionicu u kojoj su mogući problemi.

Kladionice koje su osuđene na propast su one koje nude previše povoljne tečajeve ili previsoke bonuse. Postoji primjer kladionice koja je propala nakon što je novim igračima nudila bonus od 100% do 500 eura. Neko vrijeme je sve funkcioniralo u redu, ali radilo se ipak o velikoj prednosti za kladitelje. 500 eura ipak nije lako izgubiti. Kladionice svoju dobit izvlače iz zakona vjerojatnosti i marže na koeficijente koju nude. Nerazumno visoki koeficijenti koji daleko odskaču od konkurencije nisu baš garancija dugoročnog uspjeha. Nikad ne vjerujte nečemu što zvuči predobro da bi bilo istinito.

Nažalost, na svijetu postoje i prevarantske kladionice. Izgledaju jednako kao i sve druge, imaju email podršku, čak i live chat i telefone na koje se javljaju stvarni ljudi. Jedina je razlika u tome što će na sve moguće načine izbjegavati da vam isplate novce ili će vam poništiti važeće oklade. Naravno dobitne. Na sreću internet je izuzetno demokratičan medij u kojem se informacije razmjenjuju u realnom vremenu. Danas postoji nekoliko mjesta na kojima možete naći ocjene kvalitete kladionica i spiskove prevarantskih i problematičnih kladionica, tzv. crne liste. Jedan od najcjenjenijih sajtova koje ocjenjuje kladionice i sastavlja crne liste je Sportsbook Review. Naš je savjet da prije uplate provjerite rejting kladionice i nikako ne ulažete u kladionice ocjenjene sa E i F.

Korisni savjeti za internet klađenje

Kako bi ostvarili što bolje rezultate prilikom internet klađenja izdvojili smo za vas nekoliko korisnih savjeta.

 1. Odredite svoje ciljeve, a vaš je cilj profit.
 2. Ne kladite se na klubove i lige o kojima ne znate ništa. Specijalizirajte se za određenu ligu.
 3. Ne postoje sigurne stvari, svaki rezultat je moguć.
 4. Ne kladite se na utakmice kojima padaju tečajevi samo zato jer ste čuli da to drugi rade, pad tečajeva ne znači siguran dobitak.
 5. Kriteriji za selekciju moraju uključivati formu ekipe, za to je potrebno uzeti u obzir minimalno šest posljednih utakmica.
 6. Ne kladite se ozbiljno na počecima sezona, sačekajte dok sve momčadi ne odigraju minimalno šest utakmica, nakon toga analiza trenutne forme ima utemeljenu vrijednost.
 7. Ne kladite se na lokalne derbije ili na momčadi sa jednakom formom. Lokalni derbiji su posebne utakmice u kojima ne vrijedi prednost domaćeg terena kao kod drugih utakmica.
 8. Nakon analize vašeg klađenja, ostanite uz svoje odluke. Izbjegnite naputke sa strane.
 9. Analizirajte sve oklade (dobivene i izgubljene) nakon što su završile utakmice, time učite iz vlastitih pogrešaka.
 10. Kladite se samo kad su koeficijenti prihvatljivi za vaše oklade.
 11. Svakodnevno bilježite sva vaša klađenja, dobitke i gubitke.
 12. Ostanite uvijek smireni, pogotovo kad gubite. Disciplina je ključna stvar.
 13. Kladite se na jedan par, dva ili najviše tri para. Sve ostalo je bacanje novaca.
 14. Nikad nemojte igrati isti par na više listića.
 15. Bez obzira na stanje domaćina i trenutačnu formu poštujte domaćina. Domaćinu dodajte 20% više šanse za pobjedu.
 16. Pazite, u kup utakmicama veliki klubovi često odmaraju svoje najvažnije igrače.
 17. Obratite pažnju na novog trenera u klubu, u takvim situacijama igrači igraju puno bolje nego u prijašnjim utakmicama.

I na kraju, ne kladite se radi klađenja, sačekajte bolju ponudu u kojoj tečajevi i parovi idu vama u korist.


Najbolji Bonusi na Online kladionicama

KladionicaBonusIgraj na svim uređajima! 
betathome.png200€ Bonus50% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi BonusPotreban DNS za HR
cashpoint.png100€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi Bonus
betzest.png100€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonus
betadria.png100€ Bonus25% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonus
unibet.png25€ Cashback100% Cashback za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonus
10bet.png50€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonusNije dostpna za Hrvatsku
betjoe.png5000$ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonus
lsbet.png120€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonusPotreban DNS za HR
1xbet.png100€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonusPotreban DNS za HR
18bet.png100€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonusPotreban DNS za HR

Samo za nove korisnike 18+ godina. Primjenjuju se uvjeti i odredbe bonusa!