Kako igrati BingoBingo je vrlo popularna i jednostavna igra na sreću, te nisu potrebne nikakve vještine ni znanja da bi se igrao online bingo. Nakon što se registrira u bingo kući igrač kupuje bingo kartice za određenu igru tijekom koje se izvlače loptice čiji ukupni broj zavisi od vrste bingo igre (90, 80 ili 75 loptica). Igrač jednostavno prati izvlačenje i prekriva izvučene brojeve na bingo listiću, te nema nikakvu mogućnost utjecati na razultat.
Kod online binga to je još jednostavnije jer se izvučeni brojevi na kupljenim listićima automatski označuju, pri čemu se na vrhu ekrana prikazuju najuspješniji listići.

Online bingo se igra u tzv. bingo sobama. Svaka bingo kuća ima više bingo soba, koje se obično razlikuju po vrsti igre i veličini nagrade. Iako se u pojedinoj bingo sobi uglavnom igra samo jedna igra iznos nagrade, cijena listića i broj maksmimalnih listića obično se mijenjaju za svaku pojedinačnu igru. Pojedine igre imaju posebna svojstva ili promocije poput BOGOF binga, posebnih jackpotova i nagrada i slično. Neke bingo kuće pak imaju i mješovite sobe u kojoj se naizmjenično igra više vrsta igara.

Dakle nakon što se prijavi u bingo kuću igrač će se najprije zaputiti u tzv. predsoblje (Lobby) gdje može izabrati sobu i igru koju želi igrati. U predsoblju je obično navedeno ime sobe, te podaci o početku sljedeće igre, iznosu nagrade, cijeni i maksimalnom broju bingo listića koji se može kupiti, iznosu eventualnog jackpota, broju dosad prijavljenih igrača, te sve druge važne informacije. Na osnovu ovih podataka igrač može izabrati odgovarajuću igru prema svojim financijskim mogućnostima, očekivanjama od igre i ostalim osobnim sklonostima.
Obično igrač ima veću mogućnost za osvajanje nagrade ako igra sa čim većim brojem bingo kartica i u sobi u kojoj ima manje igrača. Isto tako sobe s većim nagradnim fondom i mogućnošću osvajanja jackpota obično su privlačnije većini igrača. Ipak puno je i drugih kriterija na osnovu kojih se može izabrati željena igra  poput vrste igre, chat prijatelja, dizajna same igre i slično.

Nakon što odabere i uđe u bingo sobu igraču je ponuđena kupnja kartica za prvu sljedeću igru, pri čemu je u velikom broju bingo kuća moguće ručno izabrati željene bingo listiće. Nakon što igra započne igrač se može opustiti i pratiti izvlačenje listića i automatsko punjenje njegovih listića. Da bi pojačali dramatiku igre najuspješniji listići se prikazuju na vrhu ekrana, pri čemu se različitim bojama označuju listići s obzirom na broj označenih polja. Kako igrač ne može utjecati na tijek igre ima dovoljno vremena da se uključi u bingo chat. Gotovo svi online bingo sajtovi imaju mogućnost chata u svim sobama i upravo je prijateljsko okruženje chat sobe mnogim igračima važan faktor pri izboru bingo igre, a osim toga na chatu je moguće osvojiti i vrijedne nagrade. Također u chat sobi se od voditelja chata može zatražiti pomoć u slučaju eventualnih probleme i nedoumica u vezi tekuće igre.

Online bingo je moguće igrati i bez stalnog prisustva za ekranom računala tako da se za omiljenu igru kartice kupe unaprijed, što je obično moguće iz predsoblja bingo kuće. Pri tome igrač može na dnevnom rasporedu igara izabrati onu koju želi igrati i za nju kupiti željeni broj kartica. Ovo naročito ima smisla s obzirom na variranje cijene bingo kartica i vrijednosti nagrada, te igrač može igrati određenu igru samo u slučaju određene cijene kartica. Naravno, igrač se uvijek može ulogirati u vrijeme početka igre i pratiti tijek igre na računalu.