Bonusi i ostale promocije na online kladionicama

Uzmi novce i bježi

Bonusi su jedan od glavnih razloga zašto volimo online klađenje. Kako bi privukle nove igrače većina online kladionica nudi neki oblik bonusa prilikom registracije. Također, mnoge od njih imaju i povremene promocije za postojeće igrače, sve kako bi ih što dulje držali u svom okrilju. Bonusi su prisutni u svijetu online klađanja od njegovog samog početka, te su i dalje najjače marketinško oruđe online kladionica. Pod zajedničkim imenom bonusi ovdje nazivamo razne oblike promocija koje kladionice nude igračima. Ove promocije mogu biti u obliku bonus sredstava uplaćenih na račun, besplatnih oklada, povrata izgubljenog uloga ili drugo. O svakoj od njih više će biti riječi u nastavku teksta.

Naravno, bonusi nisu sasvim besplatni. Obično dolaze s točno specificiranim uvjetima na koje igrač treba pristati prije nego što dobije bonus. Uvjeti i odredbe (Terms and Conditions) korištenja bonusa ili neke druge promocije obično se nalaze na stranicama kladionice i potrebno ih je pažljivo pročitati. U njima su navedeni uvjeti koje igrač treba zadovoljiti da bi dobio bonus ili besplatnu okladu. Navedeni su i daljnji uvjeti koje treba zadovoljiti da bi mogao u potpunosti raspolagati sredstvima na računu tj. izvršiti isplatu (Bonus release requirements). Iako, dakle, bonus dolazi sa određenim ograničenjima ipak predstavlja veliku prednost koju stječete u odnosu na kladionicu i vrijedi ga iskoristiti. Možda je najbolja taktika kladiti se kao da bonusa nema, a nakon nekog vremena skupiti ćete dovoljno oklada kojim ćete odblokirati vlastita sredstva. 

Bonusi i općenito promocije na internet kladionicama omogućuju još jedan fenomen svojstven online klađenju, mogućnost sigurne zarade na kladionicama kroz postupak sigurnog klađenja (matched betting).

1xbet banner

Bonusi za nove korisnike (Signup bonusi)

Bonusi za nove korisnike ili tzv. bonusi dobrodošlice najčešći su oblik financijskih pogodnosti za  ljubitelje klađenja. Iznos bonusa varira od desetak do nekoliko stotina eura. Točan iznos obično ovisi o iznosu prve uplate. Neke kladionice uvjetuju dobivanje bonusa samo u slučaju korištenja određenih sredstava plaćanja.

Ova vrst bonusa u pravilu dolazi uz gore spomenuta ograničenje prava raspologanja sredstvima na računu tj. isplate do ispunjavanja uvjeta bonusa.  Navedeni uvjeti najčešće dolaze u obliku određenog iznosa koji je potrebno uložiti na oklade u kladionici. Ovaj se iznos na engleskom još naziva bonus rollover. Također, većina kladionica specificira minimalni tečaj koji se računa u izračun bonus rollovera, a neke i vrstu oklada. Postoje kladionice koje zahtijevaju da se najprije ispune bonus uvjeti, a tek onda vam doznačuju iznos bonusa. U tom slučaju bonus je obično moguće odmah po primitku i isplatiti. U svakom slučaju prije odluke o prihvaćanju bonusa dobro pročitajte uvjete i odredbe bonusa.

Detaljnije ovoj vrsti bonusa možete čitati u posebnom članku o signup bonusima, ili možete odmah potražiti vaš bonus za nove korisnike.

Bonusi na ponovnu uplatu (Reload bonusi)

Nakon što ste dobili i razigrali bonus pri prvoj uplati mnogi od vas povući će svoje novce i potražiti novu i zanimljiviju kladionicu s većom i boljom ponudom sportskog klađenja i novim bonusom kojem ne možete odoljiti. Međutim, kladionicama je stalo da se kladite upravo kod njih, te smišljaju načine kako da vas privuku da što više igrate kod njih.  Stoga će neke od njih da bi vas zadržali ili vratili u svoje jato, ponuditi vam bonus na ponovnu uplatu tzv. Reload bonus. Osnovna razlika u odnosu na signup bonuse je da su ovi bonusi namijenjeni postojećim korisnicima.

Reload bonusi funkcioniraju potpuno jednako kao i bonusi za nove korisnike. I ovdje često treba upisati odgovarajući bonus ili promo kod, te se prilikom prihvaćanja bonusa obavezujete ispuniti bonus uvjete. Iznosi reload bonusa u pravilu su manji nego kod bonusa za nove korisnike, najčešće između 20 i 50% iznosa uplate. Online kladionice koje daju reload bonuse u većini slučajeva to rade povremeno, prilikom velikih sportskih događaja ili slično, no ima i kladionica koje nude bonus prilikom svake uplate. U tom slučaju iznos bonusa je obično još manji, obično 10-20%.

Gdje mogu dobiti Reload bonus

Povremene bonuse ne ponovnu uplatu možete očekivati od sljedećih kladionica:

10Bet logo18Bet logoBetadria logoBet at home logoBetmotion logoBetrally logoUnibet logoThe Greek logo

Refer A Friend bonusi

Refer A Friend ili Pozovi prijatelja je još jedna promocija koju online kladionice koriste da bi privukle nove igrače. U ovom slučaju kladionica vas stimulira da nakon što se registrirate pozovete svoje prijatelje da također otvore račun. Sve što se od vas tom prilikom traži je da preporučite nekog od vaših prijatelja kome će kladionica poslati pozivnicu sa vašom preporukom. Ako se vaš prijatelj registrira i ispuni uvjete iz poziva kladionica će vas nagraditi bonusom ili na neki drugi način, a nagrada u obliku signup bonusa ili slično čeka i vašeg prijatelja. Uvjeti koje vaš prijatelj treba zadovoljiti da bi dobili bonus obično se odnose na određeni broj oklada koje treba uložiti prije nego što vi dobijete bonus.

Ovako dobiveni bonusi često nemaju nikakvog ograničenja u raspolaganju, ali je preporučljivo da ga ipak barem jedanput uložite u kladionici. S druge strane neke kladionice i za ovaj bonus propisuju uvjete koje je potrebno ispuniti prije isplate. Uvjeti Refer A Friend programa obično su veoma detaljno razjašnjeni na stranicama kladionice i preporučljivo je da ih i vi i vaš prijatelj dobro proučite.

Besplatne oklade

Besplatne oklade (Free bets) jedan su od najraširenijih oblika promocija namijenjenih novim i postojećim korisnicima. Najčešće su među tzv. britanskim kladionicama namijenjenih prije svega igračima iz Velike Britanije i Irske. Iznosi besplatnih oklada koje možete dobiti u pravilu su niži nego kod klasičnih bonusa. Zato su uvjeti koje igrač treba ispuniti prije prava na isplatu znatno manji i lakši za ispuniti. Stoga je ova promocija odličan način da uz mali rizik isprobate novu kladionicu, priviknete se na sučelje, a po mogućnosti nešto i zaradite.

Mnoge internet kladionice daju besplatnu okladu novim korisnicima prilikom registracije računa, ali još veći broj ih daje povremeno da bi zadržale postojeće korisnike. U oba slučaju uvjeti i način korištenja besplatnih oklada su više manje jednaki. Detaljno o tome čitajte u posebnom članku o besplatnim okladama.

Besplatne oklade za nove i postojeće korisnike potražite među ostalim na sljedećim kladionicama:

Betfair logoBetway logoBwin logoComeon logoExpekt logoPaddy Power logoUnibet logo

Ostale promocije

Osim bonusa i besplatnih oklada postoji cijeli niz ostalih promocija na internet kladionicama. Međ ostale promocije ubrajamo povrat novca, bonuse na kombo oklade, mjesečne (cashback) bonuse, tipsterska natjecanja, povišene tečajeve (enhanced odds), nagradne igre i slično.

Povrat uloga (Money Back)

Jedna od najčešćih promocija je povrat novca (Money Back) u slučaju izgubljene oklade. Povrat je najčešće u obliku bonusa ili besplatne oklade. Jedan od najpopularnijih oblika money backa promocije je povrat uloga na kombo oklade. Pravo na povrat uloga se obično ostvaruje ako uplatite kombo okladu s 4 ili više događaja, a okladu izgubite jer vas je iznevjerio samo jedan par. Ostali oblici ove promocije su povrat u slučaju kasnog gola, rezultata bez golova, odluke o pobjedniku u produžecima itd.