Tenis pravila na internet kladionicama

tenis lopta

Tenis je uz nogomet možda i najpopularniji sport za online klađenje i neizostavan je dio ponude svih internet kladionica. Jedan od razloga je i brojnost događaja, gotovo svaki dan igraju se deseci tenis mečeva. Zbog velike brojnosti događaja tenis je, za razliku od većine drugih, sport u kojem relativno često meč završava prekidom.

Predaja zbog ozljede, ili walkover je najčešći razlog zbog kojih dolazi do prekida tenis meča. Svaka kladionica ima posebna pravila klađenja koja se primjenjuju na utvrđivanje rezultata oklade u slučajevima prekida. Doduše, takva pravila, postoje i za većinu drugih sportova, ali su u primjeni najčešće upravo kod tenisa.

Postoje četiri različita pravila klađenja na tenis u primjeni na internet kladionicama, zavisno od toga u kojem je trenutku došlo do prekida. Od toga da je oklada važeća ako se odigra samo jedan poen (gem), sve do toga da se sve oklade poništavaju ako se susret ne odigra do samog kraja. Kao rezultat primjene ovih pravila pojedina kladionica će u nekim slučajevima vratiti ulog igračima kao da se susret nije niti odigrao, a u drugima će okladu isplatiti prema rezultatu nakon prekida.

Lako vam se može dogoditi da u slučaju prekida meče zbog predaje izgubite okladu, iako ste mislili da vam se ulog vraća. Kako bi izbjegli ovakva iznenađenja pravila klađenja na tenis u slučaju prekida meča trebao bi dobro poznavati svaki ozbiljni igrač. U daljnjem tekstu svrstali smo najpopularnije internet kladionice u četiri grupe mogućih tenis pravila.

Najbolji bonusi dobrodošlice na internet kladionicama


1. Prva lopta – Oklada na pobjednika susreta smatra se važećom ako je odigran barem jedan bod

U internet kladionicama koje primjenjuju ovo pravilo vaša oklada smatrati će se važećom ako je do prekida meča došlo već nakon što je odigran jedan bod, tj. barem je jedna lopta uspješno servirana. Ovo je za igrače najneizvjesnija opcija i lako se može dogoditi da izgubite okladu za koju ste smatrali da je sigurna. Bez obzira u kojem trenutku nakon odigrane prve lopte dođe do odustajanja igrača, oklada je važeća i isplaćuje se prema rezultatu meča u trenutku prekida. Na sreću, broj kladionica koje primjenjuju ovo pravilo je vrlo malen:

2. Jedan(1) set – Oklada na pobjednika susreta smatra se važećom ako se odigra najmanje 1 set

Nešto manje rizično pravilo, u ovom slučaju da bi oklada važila potrebno je da se u cijelosti odigra najmanje jedan set. Ako do prekida dođe u bilo kojem trenutku nakon toga kladionica će isplatiti okladu shodno rezultatu nakon prekida. Istovremeno, ako se prvi set ne odigra u cijelosti oklada će biti poništena i bit će vam vraćen ulog. Ovo se pravilo primjenjuje u sljedećim internet kladionicama:

3. Dva (2) seta – Oklada na pobjednika susreta smatra se važećom ako se odigraju najmanje 2 seta

Najrjeđe primjenjivano pravilo, znatno sigurnije nego prva dva ali i dalje rizično. Oklade su važeće samo ako su odigrana najmanje dva kompletna seta. U svim ostalim slučajevima oklada se poništava i ulog vam se vraća. Primjenjuju ga sljedeće kladionice:

4.Kompletan meč – Oklada na pobjednika susreta smatra se važećom ako se odigra kompletan meč

Jedino pravilo koje ne uključuje nikakav rizik za igrače, a primjenjuje ga najveći broj kladionica. Ako dođe do prekida meča zbog predaje meča sve oklade se poništavaju, a oklada vrijedi samo ako se meč odigra do samog kraja. Ovdje ste najsigurniji, da ne ćete neoćekivano izgubiti novce. Ako se kladite u kladionicama koje primjenjuju ovo pravilo u slučaju prekida ulog će vam biti vraćen.

Ovo pravilo najčešće primjenjuju hrvatske kladionice. Među ostalima internet kladionice koje primjenjuju ovo pravilo su:

Važno je napomenuti da ova pravila najčešće vrijede samo za oklade na kompletan meč. Kod većine internet kladionica oklade na dio meča, poput pobjednika gema, broj gemova i slično, važeće su ako je odigran dio meča (cijeli gem ili set) na koji je oklada uplaćena.


Top Online kladionice

Online KladionicaBonusIgraj na svim uređajima! 
betathome.png200€ Bonus50% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi Bonus
betfair.jpg100€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi BonusPotreban DNS za HR
unibet.png250€ Prijateljski BonusUključi prijatelje u Unibet zajednicu i uzmi Bonus do 250€
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi Bonus
betsafe.png25€ Bonus + 10€ Free Oklada100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi BonusPotreban DNS za HR
betzest.png100€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonus
betadria.png100€ Bonus25% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonus
10bet.png50€ Bonus100% Bonus za nove igrače
Desktop
Tablet
Mobile
Uzmi bonusBlokirana za HR, igrači iz BIH dobrodošli

Samo za nove korisnike 18+ godina. Primjenjuju se uvjeti i odredbe bonusa!