Signup bonusi

Kako bi privukle nove igrače mnoge internet kladionice nude brojne pogodnosti pri registraciji novog računa. Signup bonusi ili bonusi za nove korisnike najčešći su oblik financijskih pogodnosti za nove korisnike online klađenja. Spomenuti bonusi su u stvari novčani iznosa koji se nadodaje na uplatu igrača. Taj iznos, zajedno s iznosom uplate igrač obično može odmah po registraciji koristiti za klađenje na internet kladionici.

Iznos bonusa varira od 10 do nekoliko stotina eura pri čemu je iznos bonusa obično vezan uz iznos prve uplate. Kod europskih i australskih kladionica obično se radi o maksimalnim iznosima do 100 eura pri čemu bonus iznosi 50 ili 100 posto prve uplate. Kod azijskih i kladionica namijenjenih američkom tržištu iznosi maksimalnog bonusa ponekad iznose nekoliko stotina eura ili dolara. U ovom slučaju sam bonus obično čini 10 -30 posto uplate tj. radi se o velikim bonusima na velike iznose prve uplate.

Kako ostvariti pravo na bonus

Pravo na bonus pri registraciji obično se ostvaruje automatski nakon prve uplate. Sve što trebate je izvršiti registraciju na kladionicu, po potrebi označiti da prihvaćate bonus i njegove uvjete i  izvršiti uplatu. Ipak, vodite računa da svi bonusi dolaze uz detaljno utvrđene uvjete koje je potrebno ispuniti da bi imali pravo na bonus. Ovi uvjeti obično se nalaze na stranicama kladionice i potrebno ih je pažljivo pročitati.

Mnoge kladionice bonuse uvjetuju uplatom samo određenim sredstvima plaćanja. Kako bi spriječile prijevare i otvaranje lažnih računa te kladionice ne dozvoljavaju bonuse za uplate putem ewalleta poput skrilla, netellera i paypala. U tom slučaju najsigurnija opcija za dobivanje bonusa je uplatom putem bankovne doznake ili kreditnom karticom.

Također, kod nekih kladionica potrebno je upisati promo kod u odgovarajuće polje u obrascu prijave. Potražite ga na stranicama kladionice ili na našoj stranici s bonusima za nove korisnike. Neke kladionice traže da im se pošalje zahtjev za bonus putem e-maila ili live chata. Ako ste sve dobro učinili i u skladu s uvjetima promocije, nakon uplate iznos bonusa se pridodaje vašem postojećem stanju računa i raspoloživ je za klađenje.

Međutim, postoje kladionice koje zahtijevaju da se najprije ispune bonus uvjeti, a tek onda vam doznačuju iznos bonusa. U tom slučaju nakon što vam doznače bonus moguće ga je odmah i isplatiti.

Ograničenja u raspolaganju bonus sredstvima

Uvjeti signup bonusi redovito sadrže i odredbe o ograničenju prava raspolaganja sredstvima na računu tj. isplate do ispunjavanja određenih uvjeta (Bonus release requirements). Navedeni uvjeti u pravilu su navedeni u prije spomenutim uputama i najčešće dolaze u obliku određenog iznosa koji je potrebno uložiti na oklade u kladionici pri čemu se računaju samo oklade na određeni minimalni koeficijent. Iznos minimalnog koeficijenta varira od slučaja do slučaja, a najčešće se radi o koeficijentima između 1,5 i 2,0. Također, neke kladionice ograničavaju vrstu oklada koje se računaju u ispunjavanje uvjeta kao i vremensko razdoblje u kojem je to potrebno učiniti.

Važno je napomenuti da unatoč minimalnom koeficijentu vi slobodno možete ulagati oklade i na koeficijente niže od minimalnog. Jedino se ovako uložene oklade neće uračunati u izračun iznosa potrebnog za podizanje bonusa. Ovaj se iznos na engleskom još naziva bonus rollover. Iako vam se može činiti kao ograničavajući faktor ovako dobiveni bonus ipak predstavlja veliku prednost koju stječete u odnosu na kladionicu. Najbolja je taktika kladiti se kao da bonusa uopće nema. Nakon nekog vremena skupiti ćete dovoljno oklada kojim ćete odblokirati vlastita sredstva.

Kod nekih kladionica na stranicama vašeg računa automatski ćete naći podatke o iznosu dosad uloženih sredstava, tj. iznosu koji je još potrebno uložiti do slobodnog raspolaganja sredstvima računa. Kod nekih, međutim, ti podaci vam neće biti automatski dostupni te ćete morati voditi vlastitu evidenciju, ili ćete morati uputiti upit kladionici o stanju i statusu vašeg računa u odnusu na ograničenje raspolaganja bonusom.

Koje kladionice daju bonuse za nove korisnike

Ne daju sve internet kladionice bonuse za nove korisnike. Također, neke kladionice imaju ograničenja u pogledu prava na bonus s obzirom na zemlju prebivališta igrača. Ipak, velik broj internet kladionica daju bonus. Među njima izdvajamo Bet at Home, Oddsring, Betfair, Betadria i Tonybet.
Za vas smo pripremili stranicu s listom najboljih bonusa dobrodošlice na online kladionicama